Blog, Απώλεια Βάρους, Διατροφή

Πώς να χάσετε τα κιλά των εορτών: Υγιή απώλεια βάρους

Πώς να χάσετε τα κιλά των εορτών

Η περίοδος των εορτών τελείωσε και τα περιττά κιλά δεν λένε να φύγουν. Όλοι έχουμε  περάσει τις μέρες αυτές τρώγοντας και πίνοντας με την οικογένειά και τους φίλους μας, έχοντας ίσως πάρει μερικά περιττά κιλά που δεν λένε να φύγουν.

Τώρα σίγουρα πολλοί από εσάς ανυπομονείτε για το πως να τα χάσετε και να επανέλθετε σιγά σιγά στην αρχική σας κατάσταση. Μην κατηγορείτε τον εαυτό σας γι αυτό. Συμβαίνει σε όλους, κάποια στιγμή της ζωής μας να ξεφύγουμε από το συνηθισμένο μας πρόγραμμα.

Ωστόσο, με λίγη προσπάθεια, είναι εφικτό να τα χάσουμε και να επιστρέψουμε σε ένα υγιές βάρος.

Αυτός ο οδηγός θα σας παρέχει μερικές πρακτικές συμβουλές και στρατηγικές που θα σας βοηθήσουν να επανέλθετε σε καλό δρόμο και να απαλλαγείτε από τα περιττά κιλά που θέλετε.

Πώς να ξεκινήσετε ένα υγιεινό πρόγραμμα απώλειας βάρους

Το πρώτο βήμα για να χάσετε το βάρος των εορτών είναι να ξεκινήσετε ένα υγιεινό πρόγραμμα απώλειας βάρους. Αυτό σημαίνει να θέσετε ρεαλιστικούς στόχους, να κάνετε ένα πλάνο και να αναλάβετε δράση.

Ξεκινήσετε προσδιορίζοντας το πόσες θερμίδες πρέπει να καταναλώνετε κάθε μέρα για να διατηρήσετε το τρέχον βάρος σας.

Μπορετε να βρείτε εδώ το Βασικό Μεταβολικό σας Ρυθμό (BMR), δηλαδή τις θερμίδες που καίει το σώμα σας κάθε μέρα για να επιβιώσει!

Μόλις μάθετε πόσες θερμίδες πρέπει να καταναλώνετε κάθε μέρα, μπορείτε στη συνέχεια να καθορίσετε πόσες θερμίδες πρέπει να κόψετε για να χάσετε βάρος. Κάντε ένα πλάνο για να μειώσετε τον αριθμό των θερμίδων που καταναλώνετε κάθε μέρα και στοχεύστε σε απώλεια 1-2 κιλά την εβδομάδα, που είναι ένας ασφαλής και βιώσιμος ρυθμός απώλειας βάρους.

Πώς να μειώσετε τον αριθμό των θερμίδων που καταναλώνετε:

Η μείωση του αριθμού των θερμίδων που καταναλώνετε είναι ένα σημαντικό βήμα για την απώλεια του βάρους των γιορτών.

Υπάρχουν διάφοροι τρόποι για να γίνει αυτό, όπως:

  • Τρώγοντας μικρότερες μερίδες. Αυτό μπορεί να γίνει χρησιμοποιώντας ένα μικρότερο πιάτο ή μπολ ή με το να σταματήσετε να τρώτε όταν αισθάνεστε χορτάτοι.
  • Εστιάζοντας σε πιο υγιεινές επιλογές τροφών με υψηλή περιεκτικότητα σε φυτικές ίνες και πρωτεΐνες, όπως φρούτα, λαχανικά, δημητριακά ολικής αλέσεως και άπαχες πρωτεΐνες, αντί για τροφές με πολλές θερμίδες
  • Αποφυγή ζαχαρούχων ποτών και σνακ
  • Περιορισμός της κατανάλωσης αλκοόλ

Είναι επίσης σημαντικό να τρώτε αργά και να απολαμβάνετε κάθε μπουκιά, καθώς αυτό θα σας βοηθήσει να αισθανθείτε χορτάτοι πιο γρήγορα και να τρώτε λιγότερο.

Δεν υπάρχει μαγική δίαιτα για να επιστρέψετε στο αρχικό σας βάρος

 Είναι σημαντικό να θυμάστε ότι δεν υπάρχει μαγική δίαιτα που θα σας βοηθήσει να χάσετε τα κιλά των γιορτών.

Η καλύτερη προσέγγιση είναι να κάνετε σταδιακές και βιώσιμες αλλαγές στη διατροφή και τον τρόπο ζωής σας που μπορείτε να διατηρήσετε με την πάροδο του χρόνου.

Αυτό μπορεί να περιλαμβάνει την αποκοπή των επεξεργασμένων τροφίμων, την κατανάλωση περισσότερων πρωτεϊνών και την αύξηση της πρόσληψης φυτικών ινών.

Η τήρηση ενός υγιούς προγράμματος θα βοηθήσει στην αποτροπή μελλοντικής αύξησης βάρους

Ένας από τους βασικούς τρόπους για να αποτρέψετε μελλοντικά την αύξηση του βάρους είναι η υιοθέτηση ενός υγιεινού και δραστήριου τρόπου ζωής.

Αυτό σημαίνει να τρώτε ένα υγιεινό πρωινό, μεσημεριανό γεύμα και δείπνο κάθε μέρα και να μην παραλείπετε τα ενδιάμεσα σνακ, μένοντας  πολλές ώρες νηστικοί. Αποφεύγετε τα τσιμπολογήματα αργά το βράδυ και κοιμηθείτε αρκετά, για τουλάχιστο 8 ώρες.

Επίσης θα βοηθήσει να κάνετε ένα πλάνο για να αυξήσετε τη σωματική σας δραστηριότητα, όπως το να πηγαίνετε για περπάτημα τακτικά ή να παίρνετε τις σκάλες αντί για το ασανσέρ.

Διατροφικά μυστικά που μπορούν να σας βοηθήσουν

Εκτός από οσα περιγράφονται παραπάνω, υπάρχουν αρκετά διατροφικά μυστικά που μπορούν να σας βοηθήσουν να χάσετε βάρος μετά τις γιορτές και να διατηρήσετε ένα υγιές ιδανικό βάρος με την πάροδο του χρόνου.

Μερικά από αυτά περιλαμβάνουν:

  • Κατανάλωση άφθονου νερού
  • Ενσωμάτωση υγιεινών λιπαρών στη διατροφή σας
  • Κατανάλωση τροφών πλούσιων σε πρωτεΐνες
  • Προσθέτοντας φυτικές ίνες στη διατροφή σας

Συμπερασματικά, η απώλεια βάρους μετά τις γιορτές είναι μια διαδικασία που απαιτεί υπομονή, επιμονή και δέσμευση για θετικές αλλαγές. Ακολουθώντας τις συμβουλές που περιγράφονται σε αυτόν τον οδηγό, μπορείτε να ξεκινήσετε ένα υγιεινό πρόγραμμα απώλειας βάρους, να μειώσετε τον αριθμό των θερμίδων που καταναλώνετε και να κάνετε μόνιμες αλλαγές που θα σας βοηθήσουν να επιτύχετε τους στόχους απώλειας βάρους.

Αν ψάχνετε τρόπους για το πώς να χάσετε τα κιλά των εορτών χωρίς πείνα και στερήσεις, συμβουλευτείτε εναν εξειδικευμένο σύμβουλο Herbalife, όπως είναι η Ξένια και ο Γιάννης, που θα σας καθοδηγήσουν σωστά και υπεύθυνα, με μεγάλη επιτυχία, στο αποτέλεσμα που επιθυμείτε.

Βιβλιογραφία:

author-avatar

About Ξένια & Γιάννης

Δεν είναι τα κιλά που χάσαμε. Είναι η ζωή που κερδίσαμε. Με πλήρη καθοδήγηση. Δίπλα σου σε κάθε βήμα. Μέχρι να βγεις απ’τον λαβύρινθο και ξαναπάρεις πίσω τη ζωή σου ολόκληρη.

Αφήστε μια απάντηση